Men NISA!!!

Idag efter praktiken gick jag och Nisa tillsammans till Skärholmen Centrum. Hon behöver lite strumpor, jag tänkte jag kan köpa de nu på engång. Först går vi in till Kapphal och kollar där hittar hon e hel rosa klänning och vill absolut testa den. Jag blev så nyfiken hur den skulle sitta så jag gick med på de. Det tog 2 sekunder att få på henne den, tyvär tog det nästan 2 timmar för att få av henne den. Hon stog och dansade i provrummet och tyckte att klänningen va så sööööt. Vi va i centrum enbart för att köpa strumpor.
Vi hitta inga där så vi gick in till H&M, där vet jag att det finns men det finns en massa annat också. Nisa börja gap gråta direkt när vi kom bland alla kjolar och klänningar jag va bestämd att inte köpa nåt mer än strumbor och fyfan vad hon skrek hon la sig på golvet och grät för en kjol, hon ville ha en kort kjol. Jag försökte lura ut henne men det funkade inte det fick bli några plagg för denna gång själv blev jag så sugen på jeans skjortan kunde inte säga nej till Nisa, bägge va nöjda och belåta när vi gick ut från H&M Det värsta är att jag glömmer av att köpa strumporna, de får jag köpa en annan dag när Nisa inte finns med!!!!
TvättatIdag har jag bara tvättat kläder. Men det va en av dem värsta tvätt dagarna någonsin. Jag ville bara gråta dem sisa timmarna. Normalt brukade jag börja ett och vara klar 3, men idag började jag ett och kom hem straxs innan fem. Det värsta är att man fastar och behöver stå där och tjata om en massa tvätt folk bara kommer fast dem inte har bokat någon tid. de vill bara slänga in en maskin o man vill inte vara otrevlig det är ju änså bara en maskin. Jag tänkte att jag kunde hjälpa till så jag gav ena maskinen. Sen ser man kvinnan komma efter 20 min med fan 3 ikea påsar med kläder och frågar om hon kan tvätta efter mig, självklart så får hon göra de men de värsta är när dem vill dela tårktumlaren och tårkskåpet också. Det är första gången det händer mig anledningen till att jag va snäll va bara för att jag fatade, annars är jag absolut inte snäll!!!!! 

Nu måste jag fundera ut vad jag kan laga för mat. Undra om jag borde beställa hem pizza eller nåt?!?! Är det någon som har ett bra nr till en pizzaria man kan ringa och beställa mat så är det bara skicka en komentar!!!


Dagen!

Jag vaknade tidigt idag för att lämna Nisa till dagis. De som va planerat va att jag skulle storstäda huset under den tiden hon va i dagis. Jag kom hem och det va knäppt tyst jag kunde bara inte börja städa, föt första gången på jätte länge har jag inte sovit så bra som idag, jag ville inte avsluta det tidigt så jag gick och la mig igen. Jag lyckades att städa en del men jag kan säga att det finns en massa kvar som måste göras. 
Efter att jag hämta Nisa från dagis började hon att gråta. Jag lovar det har hon lärt sig nu nyligen at gap gråta ute hela vägen hem sen när man är vid dörren så är hon värdens snällaste och bara ber om ursäkt för det hon har gjort. Det kan bli lite pinsamt ibland när folk kollar på medans Nisa ligger på marken och gap skriker. Varför hon gör de vet hon inte heller men hon bara vill.

T ex idag va jag ute och handlade tillsammans med henne och min lille syster Emine!
Vi gick in i några affärer och kollade lite snabbt och vissa kunde vi inte ens gå in i bara för att lilla NISA inte ville,
Själv ville jag inte att hon skulle börja skrika pallade bara inte med de.
Men när allt va klart och vi va på väg hem ville jag bara handla lite grönsaker från bazaren som ligger utanför Skärholmen Centrum.
Emine springer snabbt till bankomaten för att dra ut lite pengar. Nisa måste ju vara jobbig så hon vill också ha pengar men inte mynt hon vill ha det ska vara sedel. Igen jag ger henne 20kr i sedel för att hon INTE ska skrika och gapa framför en massa människor. Ohhh så börjar hon skrika i allafall den är ful jag vill ha den stora och det är 100kr. Där gick gränsen för mig jag höll på att bli galen. Jag satte henne på vagnen och putta bort henne en bit och lät henne få gråta där medans Emine passade henne. Efter enstund ser jag henne komma emot mig och ville vara snäll och hjälpa till, det funkade men lite pinsam kan hon ibland också vara hon stog och predikade för folk att alla måste ta sina kvitton när man handlar annars blir det för mycket papper i kassan. Tack gud luckades vi komma hem hela!

Detta va de jag köpte till mig idag!

Den luktar super gott.


 En kompis rekommenderade denna brustabletten till mig hon sa att den hjälpte henne hoppas att den hjälper mig med. Under fastan behöver man verkligen lite extra vätkseersättning.


dagen

Vädret Vädret Vädret....Man vet inte längre vad man ska ha på sig när man går ut på morgonen till skolan. Först ser de ut som om det ska regna då tar man med sig lite extra plagg sen efter en stund ser man solen komma och gå lite som igår det spööö regnade och nu idag kan man gå runt med linne för att det är så varmt.
Tror inte att solen kommer hålla länge, jag plockade fram alla mina och Nisas vinter kläder man vet aldrig. Imorgon kanske det regnar.....

Idag mår jag toppen måste jag säga på morgonen ser jag att mina csn pengar har kommit in på mitt konto. Denna gån betyder det inte att jag ska ut och shopa. Jag ska SPARA!!! det är de som gäller denna månad.
Det som va bra eller mindre bra va att jag hade prov idag och hade inte pluggat ett S***T. Bara ett fel, ja då frår man göra omprov. Man måste ha alla rätt, Jag började att plugga på vägen till skolan. Gissa hur det gick. ALLA RÄTT!!!!! Som tur nu slipper jag att gå till skolan imorgon för att göra omprov Yessss nu är jag ledig 3 dagar så skönt!


Mycket att göra

Det va ett tag sen eller....Jag hinner inte äns tänka på mig själv dem senaste dagarna. Fastan, skolan o hemmet tar en hel del av min energi. När klockan har tickat till 21:00 så går jag bara raka vägen in till sängen. Men idag sova jag lite under dagen för att kunna vara vaken några extra timmar.
Jag sitter just nu i kläm och vet inte hur jag ska lösa de. Imorgon är det skola som vanligt men jag har ingen som kan passa min dotter. Jag kan bara inte strunta i skolan för att på Torsdag är det prov och imorgon är det en viktig lektion, Men tyvär kommer jag inte kunna sitta länge för att måste springa till min lilla stysters föreldra möte det får jag göra för att mamma och pappa inte är här. Sen efter det blir det inskolning för Nisa. Nu tillsist ska hon börja dagis. Eftersom att jag har så mycket att göra fick jag skjuta fram hennes dagis till eftermiddag. Jag är så trött på att planera dagarna. Jag måste hitta på nåt under helgen som får mig att koppla av helt jag behöver verkligen de.


Bilder ifrån igårdagen!Sumeyye - Läser KoranHon läsar koranen så vackert. Hon är den enda jag lyssnar på den senaste tiden. Den får mig att känna mig så lung i kroppen så att jag får ro. Masallah!

Dag 3

Idag har jag extrem ont i kroppen. Jag tror nästan att det kan bero på vätskebrist. Jag är så dålig på att dricka vatten, nu känner jag hur mycket jag behöver det men kan inte dricka eller äta nåt förens 20:26 det är då solen har går ner för dagen, och då jag kan börja att äta. Jag är inte hungrig men jag vill bara ta 2 alvdon och sova tills jag mår bättre.
 Imorgon börjar jag skolan hoppas att det går bra där. Det är ju inte första gången jag fastar under skoltiden men men men.....Det känns lite jobbigt att se på när andra äter mat framför en.

Pide
Äntligen klar jag är helt slut och trött vill bara in till sängen och sova 24 timmar. Nu har jag bakat heeeelt för mig själv piden. Nu är det bara att äta och njuta av maten. Detta blir kvällsmaten för oss måste ha ätit klart innan solen har gått upp. Nu ska jag äta och sova God natt på er alla.

Shopping nästa!

Var i centrum för nån dag sen med sumpan och vi hittade mycket fint... egentligen är det nästan omöjligt att hitta något som man verkligen verkligen vill ha, alla kläder är så konstiga nuförtiden! Men ibland hittar man något som man bara måste ha... och då kostar det skjortan! Här är ialla fall något som jag personligen inte skulle köpa men snyggt är det eller.. vad tycker ni? Hiss eller diss?


 

mmmmmmmmmm........ matdags! (nästan)

Nu börjar sakta och sakta bordet ta sin form.. :) är såååå hungrig idag. Kan bero på att jag inte gick upp på "sahur" inatt för att äta. Drack bara vatten och la mig! Det ska INTE hända igen! Sumpan bakade deg också så vi ska, precis efter vi ätit vår mat, börja göra "etli ekmek".. ni som inte förstår etli ekmek får se bilder sen. O så ska vi äta oss runda och belåtna ;)
Dagens Outfit

Nu är jag klar. men kan inte få tag på Sumpan. Jag får gå till Skäris själv kanske ser henne där.Naglar

Nu har jag fixat om mina naglar tack vara Lena som hjälpe mig med att mål om dem....Jag får ha så ett tag innan jag klipper bort naglarna. Är inte alls van vid att ha långa naglar men varje år under sommaren brukar jag att spara mina naglar tycker att det blir fint. Jag känner mig lite klen när jag har dem så snart ska jag klippa av dem.

Nu har jag lite bråttom ut ska till Skäris och ta en liten runda så tiden rullar på lite snabbare. Ni har väl inte glömt att jag fastar. Idag känns det mycket bättre. jag känner fortfarande inte av hungern så allt är lungt för nu.....Bilder

Nu har jag lyckats att sätta in bilderna i datan. Detta va igårdagen meny hos Sumpan och idag är det min tur att laga mat och bjuda henne.
DukningenVi staratde med nåt lätt en god Yayla corbasi.


Huvudmenyn blev Ris med Köttgryta och sallas. De andra vita hmm vad kan jag säga om den vet inte va det heter på svenska med den är vitlöksyougurt med stekta squash.


Allting va super dupver gott. Tack för maten!!!!

Hungrig?!?

Idag va vi bjudna hem til Sumpan. Hon bjöd oss på en massa gott. Jag har tagit en massa bilder men hennes data är typ gjord 18-talet så man kan inte sätta in bilder eller göra 2 saker samtidigt. Det blir tyvär inga bilder just nu. Snart är det dax att äta igen vår sissta måltid för dagen. Jag har fortfarande inte kunnat bränna maten jag har ätit innan. Jag har ätit så mycket så det känns som om jag har mat ändas upp till halsen. 

Jag är så trött samtidigt. Jag vill bara hem och sova. 
Igår när jag pratade med mina syskon om hur fastan skulle gå trode jag att det skulle bli så jobbigt att jag skulle ligga och gråta efter mat dem sissta timmarna. Jag är lite överkännslig när det gäller mat. Under hela dagen har jag bara väntat på att jag ska bli shit hungrig och ligga på golvet gråtande efter mat. men så blev det absolut inte. Det gick bättre mycket bättre än vad jag hade väntat mig. Jag kunde inte ens äta upp min mat. Jag vet att imorgon när jag är börja att känna hunger igen kommer jag att ånga mig,  varför jag inte åt mer. Men man klara bara inte av de. Det känns skönt att låta kroppen vila ett tag. Nu väntar bilen på oss måste iväg hem......

Fastar Dag 1

Nu har det gått några timmar sen jag åt mat. Känner jag mig hungrig?? Hmmm igentligen inte. Det jobbiga är att jag va så van vid att små åta nu när jag inte kan göra de känns det lite jobbigt. Men annars känns allting bra för nu. När man börjar att känna hungern börjar man att fantacera om mat. Jag har inte börjat med det än men jag lovar om några timmar kommer det att komma. Man får bara en lust att laga så mycket maträtter som möjligt man blir sukten och sugen på allt man ser. Jag har planerat att laga kyckling med ris och en god soppa till men det känns nästan för lite. Eller så börjar hungern komma sakta och sakta.  Nu ska jag in och gräva lite i skåpet om jag hittar nåt gott jag kan laga.


FASTAN

Som ni nu kanske vet så börjar vi muslimer fasta imorgon insallah, jag ska försöka "fast"-blogga, så ni som inte fastar får en läsa litegrann om hur det är att fasta nu när dagarna är så långa.. men det ska gå bra insallah. Gud ger oss styrka att stå emot frestelserna!

Ramadan är den nionde månaden av det islamiska månåret och den islamiska fastemånaden. Fastan är en av Islams grundpelare. Både män och kvinnor fastar men Koranen ger dispens åt gravida eller ammande kvinnor. Sjuka och resande skall heller inte fasta och när en kvinna få menstruation under ramadan skall hon inte fasta utan ta igen de missade dagarna vid ett annat tillfälle. Barn behöver inte fasta men när de börjar närma sig puberteten och den ålder där de betraktas som religiöst vuxna brukar de också uppmuntras att pröva att fasta åtminstone ett par dagar eller en del av dagen.

Fastan varar från soluppgång till solnedgång och under den tiden får en muslim inte äta eller dricka. Man får inte heller ha sexuell samvaro. Fastan föreskrivs i sura 2 vers (183-185) i Koranen:

"TROENDE! det är en plikt för er att fasta, liksom det var en plikt för dem som levde före er - kanske skall ni frukta Gud. [Fastan skall vara] ett begränsat antal dagar. Men den av er som är sjuk eller på resa [skall fasta senare] under motsvarande antal dagar och de som har möjlighet skall som offer ge en nödställd att äta.Och den som självmant gör gott utöver vad plikten bjuder, [skall finna att] detta kommer honom själv till godo. Och fastan är för ert väl - om ni visste [hur mycket gott den tillför er]!. För att ge männoskorna vägledning [inleddes] i månaden Ramadan uppenbarelsen av Koranen i vilken vägledningen klargörs och en måttstock ges med vilken rätt kan mätas och skiljas från orätt. Den av er som ser månens nytändning skall fasta månaden ut. Men den som är sjuk eller [stadd] på resa [skall fasta därefter] under motsvarande antal dagar. Gud vill göra det lätt - inte tungt - för er. Håll [fastan under den föreskrivna] perioden och prisa Gud som har väglett er - kanske skall ni visa [Honom] tacksamhet." (Koranen 2:183-185)    Källa: www.islamguiden.comNu ska vi äta "sahur" som det heter på turkiska dvs äta för att sen börja fastan... RAMADAN MUBAREK!

......

Vilar är så trött idag.

FAN

Fan jag råkade att vecka henne!! Jag vågar inte att gå ut jag sitter fast HJÄÄÄLLP MIIIIIIG!!!!

Dagens Outfit

Jag blev klar snabbare än vad jag hade tänkt mig, nu har jag lite extra tid över passa på att blogga nu när jag kan....Idag är det grupp arbete som gäller jag hoppas att vi hinner komma långt så att vi slipper gå till skolan imorgon också. Nu måste jag börja röra på mig. Får inte göra ett litet ljud, Nisa sover om hon ser mig gå till skolan kommer hon bara att gap gråta....Vi ses sen!

Där sitter jag varje gång jag ska sminka mig

Seg

God morgon. Jag vaknade precis av ett telfonsamtal. Jag sprang upp för att svara, när jag väl svarade hör jg bara lite små ljud ingen som vill prata så jävla irriterande. Ring när du vågar prata i tel istället. Så jävla bansligt. Nu kommer jag springa runt och vara sne heladagen.
Idag drömde jag om att jag blev biten av en hund....Jag måste kolla upp vad det kan betyda hmmmmmmm.....

ffdsfe

Jag kom hem för ett tag sen från skolan. Tog daten genast när jag såg den tom. Jag han tyvär inte sitta länge för att jag klockan va så sen så maten va tvyngen att bli klar med maten innan barnen kommer hem. Men nu är det klart tack gud. Om en stund ska jag sätta mig vid mina böcker och börja plugga lite. Skolan går helt okej det va inte så svårt som jag trode första uppsatsen är redan klar och inskickad.....

Outfit 08/16

Jag är klar, ska springa ut är lite sen borde vara där lite tidigare aja men nu går jag alla som läser detta jag kommer vänta på er kom och käka lite gott!!Kermes
Jag vet det ser lite mobbat ut men vad ska jag göra. Jag hade så tråkigt igår jag visste inte vad jag skulle göra. Jag satt och lekte med mina naglar lite. Det ser lite barnsligt roligt ut hehe jag gllar de.

Idag ska jag till Kermes som Skärholmens moske anordnar. Dem kommer att sälja en massa goda bakelser, om jag inte har hört fel kommer det att finnas maträtter med som man kan köpa. Det jag älskar med sånna dagar är att man kan smaka på flera olika kulturers maträtter. Jag vet att den redan har börjat den började klockan 11:00 men när det tar slut vet jag inte alls. Ni som planerar på att komma får jätte gärna baka nåt hemma och ta med o sälja. Alla inkomst kommer att gå till Skärholmens Moské.

Nu ska jag göra mig klar och gå till Kermes se om det behövs hjälp annars kommer jag att vara där under dagen och äta mig mätt. Alla är välkommna!!!!

Festligt

Till dig från topp till tå!

H&M

Här ser jag att H&m har fått in lite nytt. Känns nästan som man måste kika lite oftare in till H&M annars kan man missta mycket. Men detta va några saker från H&M jag gillade.PLUGGA!

Tiden rullar snabbt nu när man är lite upptagen med nåt. Jag är helt inne i skolan och alla skol arbeten. Denna gång ska det bara funka. Jag har alltid hatat skolan men nu när jag har insett till sist att utan utbildning kan du inte göra eller bli så mycket! Just därför vill jag så mycket jag vill bli nåt jag vill ha en utbildning där jag kan säga jag är bla bla bla vad det nu kan vara. Just nu kommer skolan FÖRST efter min dotter så klart. Ibland kan det hända att jag inte kan blogga som tidigare men då vet ni att jag PLUGGAR som en idiot.
Det är skönt att denna veckan har tagit slut för att det känns som att den har varit extrem lång. Min stress nivå är upp i 100 jag måste verkligen ta och lugna ner mig. Jusst det lugna ner mig då betyder det SPEEEEEEL. Jag har fastnat för Mifa Wars i Facebook. Ska ta och spela lite till innan jag lägger mig.God natt på er alla.....


Grattis Sumpan

Grattis Sumpan på födelsedagen. Jag hoppas med hela mitt hjärta att du får ett underbart år med din fina familj och med din kära store syster JAG! ett år full med kärlek och glädje!!! Iyiki Varsin! Love you!!!

Nu över till mig. Jag kom hem från skolan och handlade lite snabt in för dagen. Min syster Z hade gjort tårtbotten och jag fick sköta resten. Nu är tårtan och maten klar. Idag kommer vi att mumsa i oss en massa gott och försöka ha en trevlig kväll tillsammans med hela kära, lyckliga occcchhhhh (JOBBIGA) familjen. Peace and Love!


Fröken Sumpans Outfit (Födelsedags Barnet)Ursäkta röran jag är lite risig efter en hel lång dag i skolan!
Im still fucking gourgeos ;)

Skolan

När jag pluggar så har jag alltid svag musik i bakgrunden så det blir mycket musik nu =)
Sharukh Khan och Kareena Kapoor favorites!!
(Tryck på HQ för bättre kvalitet av videon)

Atiye - Muamma 2009

Jag har varit i skolan nästan hela dan idag. Har inte kunnat sitta framför datan så mycket idag. Kom hem springande handla lite innan laga mat genas. Sen va det bara att plugga. Gud jag känner mig så stressad det va så länge sen jag va helt inställd i skolan men det kommer med tiden. Jag fick min första hemuppgift idag innan jag ens har börjat skriva så tjatar jag om att få MVG fan jag borde bli glad om jag får G det är ju hur mycket som hälst att skriva innom så kort tid.
Nu ska jag lyssna lite på musik sen ska jag ta och lägga mig ska upp tidigt.


Didem


shake that body girl

Make Up Store

Dagens planering va att jag skulle gå runt Skärholmen. Fast det blev inte som jag önskat mig. Jag han bara gå in till några affärer snabbt. Jag kunde bara inte gå hem utan att köpa nåt. Jag gick in till Make up store och kollade lite på smink. Jag älskar deras smink. De senaste sminket jag har köpt är bara där ifrån så idag blev det. en Rouge och en Puder. Jag är verkligen nöjd med sminket nu är det bara Mascaran kvar och några bra borsten.


Dual Found - Paris


Ett krämpuder som ger en matt och halvtäckande finish. Får ansiktet se slätare, jämnare och fräschare ut.

nyckelingrediens

  • Meadowfoam Seed Oil: Motverkar uttorkning, återfuktande.
  • Sheasmör: Mjukgör och skyddar.
  • Kiseldioxid: (Silica) Ger en mjuk och len känsla. Motverkar uttorkning, absorberar fett, nermattande.
Pris - 259kr
Blush - Fresh

Make Up Stores rouger finns i alla tänkbara färger och nyanser. Det finns matta färger, färger med lyster och glitter, det finns mörka och det finns ljusa färger. Alla kan hitta sin favorit. Skapa en fin harmoni och ge ögat ett fint lyft genom att applicera lite rouge precis ovanför globlinjen.

Pris - 155 kr

$$$$$$$$Jeeeeeeppp nu är Keppan lite rikare. Det är bara att gå raka vägen till Skärholmen Centrum och shoppa loss lite. Idag kommer ni säkert att se mig där. Om ni gör de stör ej för att jag kommer vara fullt upptagen med alla kläder jag vill HAAAA!

Dagen outfit

Jag är sååå trött sååå trött redan andra dagen. Men idag gjorde jag nåt extremt dumt. Min lektion började visserligen 10:00 och jag va i skolan 08:30. När jag ser att jag är en aning FÖR tidigt så blir jag bara irriterad på mig själv och vänder till baka hem. Nu sitter jag hemma.....Ska sova lite jag är sååå sömmnig
Bodyn och koftan fick jag i present från mina kusiner Tack!

Natti Natti

Kära gott folk nu ska jag hoppa in i dushen snabbt sen in i sängen på engång för imorgon ska jag upp tidigt ni vet till Skolan! för inte komma sent dem första dagarna....God natt på er alla


Skola

Min dag började med att jag vaknade klockan 06:45. De absolut svåraste va att gå upp från sängen. Men jag lyckades jag gjorde mig klar som jag hade planerat plus att jag kom i tid till klassen. Är super stolt över mig själv. Annars är det alltid jag som kommer sent.
Jag kom in i klassen och ser att det är full proppat. En sidan bli jag glad för att jag har svårt att koncentrera mig så då tänkte jag hmmm många jag kan undersöka och se va det har på sig. Om dem är In eller Out. Typiskt jag igen en gammal vana bara. Men det höll inte länge dem delade direkt upp oss i två grupper.
Gissa villken jag hamnar i da! Den minsta gruppen så klart. Jag trode att jag skulle dö en sekund. Men det gick bra vi fick sitta och lära känna varandra men helt från hjärtat ingen i min typ så det känns som om detta år kommer att gå jävligt trögt. Insallah inte!
Efter skolan blev det en kort vila men nu är jag uppe igen och väntar på att pannkakorna ska bli klara.

BilBrand

För någon dag sen va det några som brännde upp en helt ny bil utan för vår parkering. Jag såg inte vem som gjorde det men vi kännde lukte snabbt och han ringa brandkåren rätt snabbt men det hjälpte inte heller så mycket. Tyvär så blev bilarna bredvid och drabbade av barnden. Det är verkligen skrämmande att människor bara kan ha de tråkigt och bränna upp en bil. Hoppas att det går bra med försäkringen....Annars lär nog alla pengar ryka.


KePPaN

Hej mina kära blogg läsare. (Typiskt Emine) Jag får härma henne lite då och då. Idag har jag inte bloggat alls för att jag har varit lite självupptagen. Som ni kanske inte vet så börjar jag min skola imorgon insallah = (Om Gud Vill)
Jag har varit lite barnslig nervös över skolan. Det måste bero på att det va så länge sen jag gick i skolan. Nu ser jag verkligen fram emot att börja om men denna gång ska det vara topp betyg inte som innan bara en massa IG!
Idag får jag inte sitta uppe för länge måste lägga mig tidigt för att jag ska vakna tidigt visst låter det barnsligt. Jag kan inte tänka mig själv sitta i en klassrum helt tyst nästan en hel timma. Men det kommer att gå bra! Jag känner det på mig!

Nu har jag och Emine lagat lite tacos som vi ska äta. gött göötti gött gött

Grillat och klart

Idag har det varit en lång lång dag.  Vi skulle börja grilla 15:00 men ni vet att komma i tid är inte de bästa vi kan vi började att grilla nästan 17 tiden. Självklart va jag bara lilla tvungen att leka med grillen spela veta lite. Det är verkligen inget för mig. Vi grillade lite korv, sish och kyckling det blev så gott så att min kusin som va vegiterian började att äta kött woohooow! Vi lyckades tillsist. Jag skulle nog aldrig klara av att bara leva på löv! uschh fyyy det är ABSOLUT  inget för mig!
Efter den goda maten satt vi och degade lite under solen. Snacka en massa shit som vanligt drack te sprang runt efter barnen inget nytt där. Sist blev det en kort promenad hem. Jag känner verkligen på benen att jag har stått upp en hel del....Jag ska inte skriva för mycket ni får njuta av bilderna från dagen...

JagMerve äter KÖTT


Dagens meny


Emine är redo för att spela Badminton

Me Like
Grill

Idag ska jag grilla med mina kusiner. Det va ett tag sen man grillade ska bli kul att äta lite grillat. Själv så hatar jag att stå vid grillen men alla måste hjälpas åt VISST?!? Nu ska jag upp och äta frukost Egoisten emine lagar till sig själv men inte till mig typisk barn tänker bara på sig själv och inte på MIG!  

Jag börjar att bli så glömsk ska ta bilder på mina presenter som jag fick och visa er. Nu går jag upp på en gång och tar bilder så har jag de gjort....


Hadippaaaaa =)

Eftersom jag brukar lägga in en massa turkiska klipp så ville jag skifta lite..
Jag lyssnar faktist på olika sorts musik.. Bland annat INDISK.. Så himla niceee!!
Det här är en video till en film som snart kommer ut på bio.
Dil bole hadippa med Rani och Shahid (dom två på videon)

TE/TV

Det blev inte te ute som jag hade trott men nu ska jag drick te hemma tillsammans med Emine och kolla lite på Tv får se om vi hittar nåt bra att se på....

Trööööööööttttttt

Idag är jag såå trött. Först för att det är så varmt och för att jag har tvättat kläder idag, sen där efter kom jag hem och lagat mat. Nu sitter jag bara och tar de lungt för snart typ om 10 min ska jag ut till parken och sitta lite. Det ska bli gott med lite te ute.
Ingen lugn o ro här Nisa poserar och tar bilder på sig själv och sen tvingar hon mig att kolla. Sen vill hon att jag säger Cooook Guzeeeeeel ( Jätte fiiiint ) Emine på andra sidan sjunger och dansar samtidigt framför spegeln. Jag här försöker att skriva två rader i min blogg men kan knappt koncentrera mig. Näää nu blir det bara för mycket Nisa bankar min telfon in i väggen och säger här mamma den är traskig. UNDRA varför........Jag går ut nu!

Gratisbio

Nu har jag också som många andra bloggare blivit medlem i Gratisbio

Jag samlade genast in en massa lätta förtjänta poäng och med dom kan jag sedan lösa in mot presentkort i en hel dröööös med olika affärer.
Sen kan man även hålla kontakten genom gästboksinlägg osv..

Det är absolut helt gratis!
Jag har nu varit medlem ett tag för att se om allt verkligen är gratis och att det fungerar korrekt.
Så nu kan jag med lätt hjärta skriva och rekommendera sidan till er.
Så vill ni också försöka och få gratis presentkort klicka på länken nedan eller vid menyn hittarn ni bannern =)


Tårta

Jahaa då va den här dagen också över snaaart.. Hade verkligen jätte roligt fick skaka loss lite grann.. Men inte hjälpte det när vi hade en massa gott att äta. Här har ni tårtan som syster Z hade bakat från grund.
Sen fick jag presenter ska ta kort på dom och lägga upp imorgon..orkar inte nu är helt sluut..
Tack än en gång för alla gratulationer!!
Det var inte sån dum dag trots allt =)
 

Fest

Det blev en himmls fest jag inte hade väntat mig. Jag vill Tacka alla mina syskon som har gjort den underbara dagen så fin för mig. Detta är en dag jag kommer att minnas länge. Bilderna kommer snart PUSS PÅ ER ALLA JAG ÄLSKAR ER. Ni som kom tack ni med jag blev verkligen glad! Pözzzz

Smink
Nu har jag sminkat klart mig och ska hem till min syster Z. Dem har varit tyste hela dagen och inte hört av sig alls. Jag vet vad ni håller på med nu försöker att frysa ut mig vahh! men jag ska inte till låta er att göra de. jag ska komma och förstöra din och din mans dag nu!
Idag har jag gjort mitt smink likte annorlunda hoppas att ni gillar de. Jag gillar de
FAN VAD SNYGG JAG ÄR fast en jag fyller 25=(

Jag Fyller År

Idag fyller jag år. Vet inte om jag borde vara glad eller ledsen. Jag bara sitter hemma helt för mig själv helt mobbad inge som har ringt för att gratta. Förutom mina små syskon. Min lille syster hade vaknat på morgonen och fixat frukost till mig det va verkligen gulligt. Nu ska jag in till köket och laga lite mat för mig själv.OutFitNu är jag föööööör sen måste springa ut genast hej dåååå

Pink

Jag har så tråkigt hemma jag vet inte ens vad jag ska göra. Kollade igenom Emines smink väska hitta en nagellack som jag vill testa fägen va verkligen shit söt. Men absolut inget för mig. Den lyser för mycket. Nästan som att den säger Hej kolla på mig! Nu sitter vi alla här och målar på varandra. Nisas blev en aning misslyckad tack vare Emine! Men Nisa är super glad för de hon älskar allt som säger HEEEJ KOLLA PÅ MIIIIG det funkade absolut för henne.Min


Nisa´s

Berat Kandili

DERTLERIMIZ KUM TANESI KADAR KUCUK, SEVINCLERIMIZ NISAN YAGMURLARI KADAR BOL OLSUN. BU MUBAREK GUNDE SIZINDE HEYBENIZ SEVAPLA DOLSUN. DUALARINIZ KABUL OLSUN. 
Kandiliniz Mubarek Olsun.
5 Augusti

Jag vaknade för några min sen såg att vi hade glömt att stänga av datorn. Det är så fint väder ut funderarpå vad jag kan hitta på. Kanske borde gå och köpa några Kollegieblock till skolan det måste jag ju ha och kanske en liten Almenacka till. Jag ska nog gå och handla lite också in för imorgon FÖR IMORGON FYLLER JAG ÅÅÅÅÅÅÅÅR! Fråga mig inte hur gammal jag blir =(  Näpp du får jag rappa på....

Hadise - EvlenmeliyizHörde att Hadise hade släpp en ny låter efter Eurovision. Trode nästan att hon skulle ha en lång paus efter den dagen. Det första min syster gör när hon kom hem (Emine) va att öppna hennes låt och börja dansa. Hon älskar verkligen henne. Jag gilla verkligen låten.

Augusti

Ussh jag känner mig helt slut idag vet inte varför. Jag gick ut idag till gården för att pigga upp mig en det hjälpte inte så mycket jag tror jag ska ta och lägga mig lite tidigt idag. det känns så konstigt att jag inte har planerat något. Jag vet inte ens vad jag ska göra imorgon. Men jag hörde att Tele2 har öppnat en ny butik i Skärholmen Centrum och att dem säljer billiga mobiler för 200kr. Ska ta en titt för min mobilj börjar verkligen att irritera mig.

Jag är den i Grå och hon bredvid mig det är min syster Sumpan!


Rubrik

Det händer en massa grejjer vid dörren men jag vet inte vad pallar inte ens gå upp för att kolla heller. Jag la mig så sent och vaknade så tidigt och nu är jag helt hängig och sur. Men innan jag tar en tupplur så måste jag laga mat in för kvällen. Jag får se vad jag ska laga nåt lätt kommer det absolut att bli. Juste jag fick några sjalar och två skjortor i present dem kommer ni att få se senare. Just nu så vill jag bara SOVA!

Bloggar

Den senaste tiden har jag fått länkningar från andra bloggar, ville först och främst tacka er ♥

Sedan vill jag fortsätta med att själv länka till bloggar som jag brukar följa:

StulenSjäl -  http://www.stulensjael.blogg.se/

Gulle -  www.gulles.blogg.se

Stina -Lee - www.stinalee.se

Fatima - www.gustibusmensdatincrementum.blogg.se/


Sen finns det många andra bloggar som jag brukar titta på lite då och då i den mån jag hinner.
Gillar mest att kolla på andra bloggar med muslimska tjejer. Så finns det några som ni vet så tipsa mig gärna.

Nä nu är det dags att plocka undan litegrann...

Turkiet

Nu har dem kommit. Massa händelser som har hänt. Men konstigt nog har vi vissterligen inte hört de. Men Emine har koll på allt. Nu sitter hon och berätter en massa som dem har gjort under Turkiet resan medan jag kollar på bildern dem har tagit. Mamma och pappa hade skickat lite presenter till oss alla. Men jag hade absolut väntat på mer Sjalar men det får jag beställa från mamma. Nu ska jag ta och fixa lite frukost och nu får njuta av lite vackra bilder från Istanbul!

Gulsen - Tutarsa


Luft Ballong
Jag tror jag dör av skratt. Jag gick ut med Nisa för att slänga soporna så ser vi en massa luftbalonger komma upp mellan husen. Först blev Nisa överlycklig när hon såg balongerna och börja skrika jag vill ocksåååå mamma jag vill ocksååå. Sen hör man  vjuuuuuuuuuuuuuuuu vjuuuuuuuuuuuuuuu så kommer en massa eld ut som ni vet. Ohhh ni skulle bra se Nisa hon började att gap gråta hon va en bit ifrån mig när hon hörde ljudet hon slängde sig under trädet och börja gråta mamma jag är räääääd rädda mig. Jag tog henne och sprang upp. När vi kom hem hör jag ljudet tydligare dem va precis över vårt tak. Jag hann ta några bilder. Ojj jag har skratta så mycket åt Nisa nu så jag känner mig tasskig men det va så roligt.

Inte utan min Väska

Jag köpte väskan för någon dag sen när jag va i Skärholmen Centrum. Den va så söt kunde inte bara lämmna kvar den i butiken så jag köpte den. Plus att den är utmärkt att ha för pass. Igentligen va det mer för de jag köpte den. Det får inte plast med så mycket men jag får in allt jag behöver för att kunna gå till Centrum....
Jag går aldrig ut utan min : Mobil, Nycklar Pass och bankomatkort


MaT

Nu är jag mätt och belåten. Jag rullade fram till datan. Nu kan jag knappt resa mig upp. Det va verkligen gott. Nu är jag så mätt så att jag börjar att bli söming. Jag tror nog att jag ta och kolla på Tv en liten stund. Sen Sen Seeeeen vet jag inte vad jag ska göra sitta och vänta bara....


3 Augusti
Ojj Ojj Ojj vad tiden går snabbt idag. Jag som trode att klockan va runt 15:00 så jag tänkte att jag kunde vänta med att laga maten. Men jag ser att klockan redan har blivit 15:50 som ni vet kommer mina kära små syskon idag under natten så jag gick ut för att handla lite hem. Snart ska jag laga Lasagne. Antingen ska ni äta mammas lasagne eller MIN! För att min lasagne blir så god. Jag gillar inte att skryta om mig själv men när det gäller mat! Då vet jag att jag är BÄST!  Fan jag borde bli kock kanske! Jag börjar att bli hungrig ska äta en Avkado innan jag börjar med maten.

För huden

Välgörande Mask.
Lugnande för sol bränd eller irriterad hud. Smörj in dig med en sval mask för att dämpa rodnaden.

Du behöver:
1 msk - Honung
1 msk - Naturell yogurt
Så gör du:
Blanda ut honungen ordentligt i yogurten och pensla på masken på en ren hud. Låt sitta i 20 min och skölj av med ljummet vatten.Rengörande för fet hud
Gör masken en gång i veckanför att få ett rent och friskt ansikte.

Du behöver:
3 - Jordgubbar
2 msk - havregryn
Så gör du:
Mosa jordgubbarna med en gaffel och blanda med havregrynen som du har stött i en mortel. Lägg på masken på ren hud och låt verka i 20 minuter. Sköj av med ljummet vatten.


Törstsläckare för ansiktet
Ge din hud en fruktboost efter soliga dagar när huden behöver återhämta sig.

Du behöver:
Fruktköttet av en presika
1 msk - honung
1 - äggula
3 msk - tistelolja
Så gör du:
Mosa persikan med en gaffel till en mjuk konsistens och vispa ihop tillsammans med honung, äggula och tistelolja. Låt masken verka runt 20 minuter och sköj av med ljummetvatten.Källa: Cosmopolitan 2009

hatar rubrik!

Näpp nu ska jag ta och sova eller ska jag inte göra de....Borde jag passa på att sitta farmför datan under hela natten nu när jag har chanesen. Hmmmm nu blev jag lite fundersam. Det finns faktist en Turkisk serie som jag ville kolla på ett tag. Kanske borde ta och kolla på den min sista natt. Men jag är ju lite trött också. Joo jag kollar på serien får sitta uppe lite.
Ni som inte vet varför detta är min sista natt här framför datan är för att datan jag andvänder nu är i min lillebrors rum. Han är en data  NÖRD så han kommer aldrig låta mig få sitta farmför datan i lung och ro tills jag går och köpen en egen  data till mig själv som jag snart ska göra. Ja nu är det 100 jag sitter UPPE!

Söndag = TRÅKIGT

Det har varit den tråkigaste Söndagen någonsinn. Jag har varit hemma hela dagen och städat men det känns som tiden bara har stannat. Jag hade så tråkigt så jag gick ut till gården med Nisa och lekte i sandlådan så tråkigt hade jag de. Nu har jag det ännu tråkigare för att ingen är online på min msn som jag kan prata med fyfan asså det är verkligen en av mina värsta dagar. Näää nu får jag sitta och ha de tråkigt tills jag lägger mig. Får hoppas det det bli roligare imorgon

Eylem - Amannn
Musik funkar alltid när man städar. Klar med ena rummet ett rum kvar nu.

2 Augusti

Jag har varikt upp ett tag nu och bara gått runt huset och funderat över hur jag fixa vårt rum. Jag är fotfarande osäker hur jag vill ha de. Kanke borde vänta på min lilla syster innan jag ändrar för mycket. Men städningen ska jag forsätta med under hela dagen. Det finns så mycket som ska till källaren men jag vågar inte gå ner dit själv. Jag behöver HJÄLP! 

Imorgon kommer två av mina små syskon så det ska bli skönt att inte vara hemma själv helatiden. Men det betyder då midre data för mig =( För att jag har en bror som är en data nörd! 
 Om cirka 7 veckor komma pappa och mamma. Jag börjar verkligen att räkna dagarna jag saknar dem så mycket. Det är så tråkigt att sitta själv i matbordet och inte ha någon att prata med. När hela familjen är på platts så där det LIV! Aja nu får jag sluta drömma för att jag ska nu äta frukost helt för mig själv MOBBAD!


Så sminkar du dig som MIG

  •  Andvänd en dagkräm över hela ansiktet. Täck under ögonen med en bra concealer och T-zonen (pannan,näsan och hakan). Pudra där efter försiktigt hela ansiktet.
  • Borsta sedan rougen med en rougeborste mitt på kindens rundning.
  • Måla med en sliver ögonskugga med en mjuk ögonskuggborste i globlinjen.
  • Rama in blicken med en kolsvart kajalpenna, som du drar innan för dina fransar och in i mellan ögonfransarna runt hela ögat.
  • Måla sedan ögonfransarna med en kolsvart mascara i två lager. Förstärk ögonbrynen genom att måla med Tri Brow.
  • Avsluta med att måla läpparna i ett skimmrande läppglans.Z

Nu sitter jag hos min syster och väntar fortfarande på att få te. Men igentligen har jag inte alls lust för jag är så trött o samtidigt ilar man tand som FAN! Jag vill bara hem och sova. Nu ska jag bort från datan Z har ladat ner en film som vi ska se på hoppas jag. byeshyeeee

Outfit

Nu ska jag ut med Sumpan hem till Z för att dricka lite te. Ska bli skönt att vila nu lite efter en jobbig dag som idag. är helt slut, Fråga mig inte vad jag har gjort. Nu går jag....


Skönhet Proffsens tips.

Åhh NEJ: Huden stramar men du har redan lagt din smink?

Lösning: När ditt ansikte stramar torrt och du inte vill förstöra din makeup med en ansiktskräm heter räddningen fuktsprej.
Använd en fuktsprej när din hud känns torr under dagen så får du en uppfräcshande känsla ögonblickligen.
Du kan göra en fuktsprej själv genom att blanda vatten med lite grapefrukt eller citron.


Åhh NEJ: Slut på läppstift?

Lösning: Om du har en rouge i en fin färg fungerar det lika bra som läppstift. Skrapa loss lite med till exempel en pincett i handflatan och blanda med lite vaselin eller läppbalsam Dutta på läpparna med fingertopparna.


Åhh NEJ: Svullna ögon?

Lösning: När svullnaden slår till är den bästa medicinen kalla påsar av kamomillte. Kamomillen och kylan verkar lugnande mot svullnaden och piggar snabbt upp dina trötta ögon. Blöt ner påsarna och låt dem ligga i kylan en halv timma. Vill du att det ska gå snabbare lägger du dem i frysen i cirk tio min. Låt de kalla tepåsana vila på dina ögon under minst tio minuter och smörja sedan området kring ögonen med en uppfriskande ögongelé.RSS 2.0