Till Min Kära Mamma!

Hon, kvinnan som gett dig livet.
Hon, som är så lätt att ta för givet.
Hon, som är där för dig vad som än händer och var du än gör.
Hur elak du än är och hur mycket du än förstör.
Hon, som kommer följa dig genom livet, tills du växer upp och blir stor,
Jag pratar förståss om alls våran kära mor.
Livet utan henne skulle aldrig bli det samma,
jag skulle aldrig kunna klara mig utan min mamma.
Min mamma, har funnits där så länge jag kan minnas,
Och vore det inte för henne, skulle jag inte ens finnas.
Det finns så mycket man borde tacka henne för,
Och visa sin uppskattning för allt hon gör.




Grattis Alla mammor på MorsDag!

Packa Packa Packa

Det tar ju inte slut. Hon har ju hur mycket saker som helst. Jag ger upp. Att jag ens behöver sitta innomhus nu när det är så fint väder ute. Jag kanske borde ta barnen och gå ut istället och låta resten packa ifred. Jag behöver något kallt Glass mummss det skulle sitta så bra.

Ni måste bara ser hur huset ser ut. Min dotter har Hira (Sumpans Dotter) i stolen och kör runt henne i vardags rummet, Emine min lilla syster hon sitter på soffan att pratar i Tel! och berättar till mamma om vad vi gör. Min systerson är fullt upptagen med sin Wii! Sumpan och min storesyster är upptagen med köket. Jag!!!  Jag sitter på soffan med datan och försöker spela osynlig. Näää jag måste upp och göra nåt för snart kommer någon börja sura.....


Tröööööööötttttttt

 Jag år så trött nu efter simmningen. Det fanns så mycket människor så man kunde knappt simma lungt. Vågade inte lämna Nisa i lilla basängen själv heller så jag todg det lungt från början. Men den sista timman när det blev lungt så simmade jag flera varv i lung o ro. Det va meningen att jag inte skulle trötta ut mig eftersom att vi skulle komma hem till min storesyster och hjälpa henne packa för att hon ska flytta imorgon.  Jag är helt slut kan bara sova hela dagen. men först måste jg äta något innan jag svimmar.....Där efter blir det full rulle



Simmning

 

  Idag ska jag och min dotter gå och simma. Igentligen är jag så trött att jag inte ens orkar lyfta upp ett finger. Det badet vi går till är ett bad för bara muslimska kvinnor och det är bara 1 gång i veckan. Så jag passar på att ta flickan och bada när jag kan.

  Min baddräkt hade jag köpt för runt 1-2 år sen minns inte exakt när. När jag köpte den så va jag lite tjockare en idag meningen med min baddräkt va att köpa en hel och inte visa magen och mönstrad baddräkt för att dölja de feta. men det smarta är är ju att jag köper storlek 36/38 när jag är 40/42. Så nu har jag väntat i runt 1-2år för att kunna ha på mig denna baddräkt. det tråkiga är att dem stänger för sommaren så när jag kommer kunna ha den igen vet jag ej! Nu ska jag göra mig redo och gå. Så är vädret super duper bra.

Sjal

Lite annorlunda sjalmodell..


20:30

Shit så trött jag är. Vi va i vårby badet tillsammans med några gamla kompisar. Det va meningen att alla skulle hämta nåt gott att äta men när vi alla kom så fanns det bara 4 chips och 2 color. Jag åt så mycket och nu mår jag så illa.
Vädret va super bra så Nisa fick bada och leka lite vid vattent själv satt jag bara och kollade på.
Det va så länge sen jag hade så roligt vi satt och skratta en massa prata om gamla tider i skolan. Hur roligt det va i skolan vem som va tillsammans med vem m m. Vi pratade och skrattade helavägen hem. På vägen hem bestämde vi att vi måste göra om detta så snart som möjligt med bättre planering. Nästa gång ska vi grilla.
Nu när jag nämnde grill så började min mage kurra har inte ätit nåt förutom en massa äcklig chips jag lär nog inte äta chips på ett braaaaaaaaaaaa tag nu.



Dagens Outfit

Nu är jag klar för att gå ut. Så ser jag ut idag....




Bak sidan.

Sunnet

Jag vet att jag har prata om sunnet/omskärelsefesten så mycket. Vad jag skulle ha på mig va ett stort ? tills dagen innan. Allt kom på plats dem sissta minuterna. Min sjal va helt okej förutom färgen den va vit. Och jag är absolut inte van vid ljusa färger. Men jag va nöjd.
Själva dagen va obeskrivlig. Den va helt underbar. Jag minns inte sisst när jag dansade så mycket. När jag va på väg till festen så satt klänningen åt så mycket att jag knappt kunde andast men när jag kom hem så gled den bara ner......
Maten orkestran lokalen va underbar. Mycket lyckad fest. Ni alla som va där jag hoppas att ni hade lika roligt som mig.
Det ända irriternade va att jag inte fick äta upp den goda maten...Jag sprang upp från bordet för att kolla till min dotter under den tiden hade någon kommit och plockat upp min tallrik. Men efterrätten åt jag mycket av det va Tårta och Baklava. Jag fick en jävla sockerkicka och det fick mig att skutta runt hela dansgolvet.





Idag?

Nu har jag och mamma städat klart hela huset. Men fortfarande har jag inte kommit på vad jag kan göra idag när det är så fint väder ute. Igentligen vet jag vad jag vill göra gå och SOLA men det vill jag inte göra själv. Måste släpa med mig någon. Ingen annan en sumpan skulle följa med mig men nu har vi kommit överens, först ska vi till vårby badet och träffa lite kompisar och bara käka lite nötter och dricka te. Där efter om vi orkar så kommer vi gå för att sola lite. Nu måste jag dra på mig något innan jag blir sen. Typiskt så är det alltid jag som får höra sisst vart vi ska. Men ändå så blir jag klart först.


God Natt

Nu ska jag hem och sova är super trött efter grillen. Men Nisa är inte alls trött hon vill att jag ska läsa bok till henne innan hon sover. Det får jag göra. Det är inte alltid hon vill de. Natti Natti på er alla.



Lyckad Grill!!

Nu sitter jag hos syrran efter en jätte trevlig grill. Vi va rätt många och det var mycket gott att äta och trevligt sällskap.
Nu sitter jag med systersönerna och spelar Wii såklart. Nisa hade det riktigt roligt idag speciellt med snurrgungorna. Hon blev en aning yr men tröttnade inte utan ville fortsätta tills jag fick sätta stopp för det. Det var ju riktigt härligt väder och det ser ut att hålla sig enligt väderprognoserna under helgen också. Vi får väl se vad man hittar på då. På söndag blir det full rulle med packning inför flytten på Måndag. Så söndag och måndag är det pack och flytt som gäller. Nä nu klagar systersonen på att jag sitter framför datorn och inte vill spela med honom..


HEJ!

Jag vet det har inte varit mycket skrivande dem senaste dagarna. Men jag måste säga att jag är mycket upptagen och hinner inte ens sitta framför datan så mycket. Men jag har inte glömt min blogg. När jag har tid så passar jag på och skriva lite kort. Egentligen så har jag inte ens tid och sitta nu heller. För idag är det planerat att grilla i Vårbygård med min store systers kära grannar. Det ska bli en avskeds fest för min storesyster som ska flytta därifrån efter flera år.
Näää nu måste jag sluta genast och springa ut. Annars kommer vi för sent och det vill vi inte vaaaaahhh......



GodMorgon!

 Nu sitter jag på telefon med Sumpan och Zahro och försöker bestämma hur vi ska göra imorgon, Z får nycklarna till lokalen kl 14.00 och festen börjar kl 16.00! Det ska blåsas upp ballonger och borden ska fixas, men vi har mycket hjälp så det kommer säkert gå bra, INSALLAH! 

Har så mycket att göra idag, saker som jag ska hinna göra är;
- Tvätta
- Åka till Sätra och sola
- Åka till Hallunda för att handla lite
- Gå en sväng till H&M
- Tvätta Nisa och fläta hennes hår så det blir lockigt till imorgon
- Små förberedelser till imorgon (noppa ögonbrynen, scrubba ansiktet mm)
- Duscha
- Försöka krypa ner i säng tidigt!

Sminktips

Kollar på Kurtlar Vadisi Pusu på turkiska kanalerna, men dom har så jäävla mycket reklam att man hinner ta en fikapaus emellan!
Jag har funderat lite på hur jag vill sminka mig på festen på lördag, har inte bestämt mig än men har ialla fall fått en aning på hur jag vill se ut :) Här är lite tips till er ;)



Nyheter från H&M

Jag gick precis in till H&M´s hemsida för att kolla in lite på deras nya kläder. Jag blev helt kär i 2 klänningar som va ny inkommna. Den rosa va så söt men den Gråa klänningen va min favorit.

Rosa 498kr Grå Klänning 598kr



sjal by gucci

Som jag sa tidigare så är jag på jakt efter fin fina sjalar! Kollade runt lite i nätet på sjalar och hittade några riktigt fina! Färgerna är inte riktigt min smak men skulle använda dom ändå bara för märkets skull ;)

 


BAKLAVA

  Nu är vi klara med Baklavan, tack Gud! Det va en himla massa jobb att göra. Jag försökta att inte stå ivägen så mycket men hjälpte till så mycket jag kunde. Det blev 5 ungsplattor baklava, inte lite! Baklavan gjorde vi inte till oss själva. Det är för omskärelsefesten som är på Lördag. Då ska vi äta gott.
  Under tiden mamma och Elmas höll på med baklavan så lagade jag maten snabbt. Det blev ris med auborgine fyllning. Nu ska jag äta mig mätt. Fick höra att maten blev lite stark. Innan klarade jag inte av starkt men nu kan jag inte få smak av maten när det inte är starkt.


"New Moon" / "När jag hör din röst"

Jag smet ifrån mamma o Elmas litegrann för att blogga. Försöker hitta på ursäkter för att göra så lite som möjligt :) Hittade den här bilden på nätet;





Ni som har läst den kanske förstår postern lite bättre.. och till er som inte har läst boken så är det "Jacob" på bilden, som "Bella" håller om. Filmen kommer ut på bio någongång i november! Fast jag har läst ut hela serien så är jag jätte nyfiken på filmen! Kan knappt bärga mig!


Hemma...

Nu sitter jag och väntar på mamma och min brors fru ska komma.För att idag ska vi göra baklava. Det är mycket jobb att göra, funderar på om jag borde smita iväg och slippa göra de jobbiga. Eftersom jag inte kan göra baklava kommer jag att få vara deras spring pojke. Men vart ska jag gå alla är så upptagna med sitt. Igentligen måste jag ut på jakt efter en sjal. Jag vet att en av mina kusiner har men orkar jag gå den biten till henne...?!? Nää nu får jag ta och rör på mig annrs kommer ingenting bli gjort. Får passa på göra så mycket som möjligt medans Nisa är ute med sin moster och leker.


Sovdags

Nu är vi hemma igen, är heeeelt slut. Det var kul, dansade inte så mycket , samlar krafterna till på lördag ;) En av de bästa sakerna med sånna här evenemang är att kolla in vad alla har på sig! Vi brukar alltid kommentera vad alla har på sig och deras smink syskonen emellan. Så nu vet ni det, när vi viskar mellan varandra så snackar vi om eeeer HA HA nää skojja bara! Nu är jag jätte trött ska ta och krypa ner i min inte så sköna säng tillsammans med min älskling Nisa! Godnatt på er alla!

ÖNSKAR ESMA OCH MUHAMMED ALL LYCKA I VÄRLDEN! HOPPAS DU BLIR LYCKLIG ESMA, DET FÖRTJÄNAR DU! ALLAH TAMAMINA ERDIRSIN! PUSS O KRAM!

 

Dagens Outfit

Nu är vi redo för att gå till festen, så ser jag ut  idag;




Förberedelser inför Sünnet!

För er som undrar så betyder "sünnet" omskärelse. Egentligen så är det inget man brukar göra värsta festen av, för alla pojkar går ju igenom det! Men i tråkiga Sverige så händer det ju inte så mycket, speciellt det här året har det varit bröllopstorka! Så vi har inte fått fixa upp oss ordentligt utan att folk tittar konstigt! Så nu så kommer vi förmodligen överdriva litegrann med uppfixningen bara för att det så sällan händer något!
Det ska vara lösnaglar och lösögonfransar tillsammans med mycket smink och en massa glitter!! 


Förlovningsfest!

I dag ska vi på förlovningsfest hela familjen, det ska bli kul. Min kusin Esma förlovar sig idag, det är så härligt när det kommer upp något såhär roligt just på en dag då man inte har planerat något! Har dock inte bestämt vad jag ska ha på mig får rota runt lite i garderoben och hitta på något!  
 
Vi va och solade imorse och tillsammans me Summe hon "övningskörde" till Sätra hehe ;) Är lite röd om kinderna hoppas det går över till ikväll så jag inte ser ut som en tomat!

Kommer med bilder på dagens outfit senare idag !

Barnkjol

Hos min syster så såg jag en kjol som hon hade sytt till sin dotter, den kommer inte passa Hira på ett tag men den va jätte fin! Jag försökte övertala henne att ge den till Nisa, och efter ett tag så lyckades jag men tyväärr så passade den inte Nisa den var lite för trång runt midjan. Jag tyckte det såg svårt ut med vecken på kjolen men det var visst jätte lät när hon väl visade mig hur man gör. Glömde ta bilder på hur man gör så får visa er någon annan gång! Men här är resultatet ialla fall:



Casa del Summe!

hoppas det blev rätt med rubriken, hittade på något på spanska hehe! 
 
Nu är jag iallafall hemma hoss Summe till er som inte förstod rubriken! Vi var i tandläkaren i Hallunda och fick vänta i 1 timma på henne, satt i väntrummet med Nisa och Hira (summes flicka). Det gick bättre än jag förväntat mig, Nisa lekte med Hira och fick henne att skratta så mycket att hela väntrummet skrattade med henne :)
 Sen så tog vi en runda i Hallunda centrum och hittade en massa fint! Det var rea i en butik som säljer smycken så vi passade på att köpa lite smycken som jag ska ha till sunnet (omskärelsefest). Har inte bestämt vad jag ska ha på mig än, börjar få lite panik det är ju bara 4 dagar kvar nu!
 Sen så promenerade vi hem till summe och när vi nästan var framme så märkte jag att det saknas något... NISAS SPARKCYKEL! Då var det bara att gå tillbaks och hämta den för mig! När jag kom fram tillaka till huset så var Summe och Nisa ute i gården och lekte. Nu sitter vi ialla fall här hoss Summe och väntar på att Summes man ska komma hem och köra oss till hem för jag orkar absoluuuuuuuut inte åka t-bana!!

Här är lite bilder



Kurtlar Vadisi Pusu

Måste bara lägga upp reklamen till Kurtlar Vadisi Pusu på Torsdag! heycanli heycanlii längtar till på torsdag!


Förhandsvisning H&M

Hittade lite sneakpeak bilder på H&M´s "Autumn/Winter" kollektion! Dom var lite mer spännande än H&M´s tidigare kollektioner tycker jag. De senaste åren har dom haft nästan samma kläder om och om igen känns det som! 

Eller vad tycker ni?




inge frukost :(

Det blev tyvärr ingen frukost hos min kusin idag, hon var tvungen att hämta ut sin svärmor från sjukhuset. Så nu sitter jag här helt sminkad o klar och tänker på vad jag ska hitta på istället. Hungrig är man ju också, får väl nöja mig med lite te och en tråkig smörgås :/
  Vill heller inte sitta hemma nu när jag har klätt på mig och allt! Vädret suger ju fortfarande finns egentligen inte så mycket att välja emellan.. tar en runda i centrum kanske och passar på göra lite saker som jag måste få gjort. Sen ska man ju till tandläkaren med syrran. Dålig start på dagen men man vet aldrig hur den slutar eller hur ;)


GoD NaTT!

Nu ska jag ta och lägga mig för imorgon är jag bjuden på frukost hos min kusin, sen så ska jag följa med Summe till tandläkaren, måste passa hennes flicka medans hon får en rotfyllning stackarn! Usch vad jag hatar tandläkaren! 

skitväder!

Idag har det varit en seg dag! Mest pågrund av vädret, uschhhh va tråkigt det är med regn! Det som var så varmt i fint igår. På tal om igår.. vi var i Gröna Lunda igår det var jätte roligt! Kände mig som ett barn igen hehe, det var ett bra tag sen man var där sist. När vi var små brukade vi åka dit med familjen då kändes allt så himla stort och pappa brukade vara så rädd att vi skulle tappa bort varandra så han brukade säga till oss hela tiden att inte springa bort. Men nu när man är lite större så kändes det såå litet, det kan ju också vara pågrund av att jag har varit i Liseberg innan! Men det var jätte kul ialla fall.

Jag åkte Insane hela 3 gånger! Den va heeeelt insane! Ville så gärna åka Tilt också men alla var för fega ingen ville åka med mig så det blev inget. Åkte en massa barnkaruseller också med Nisa. Flygande elefanterna var absoluta favoriten! Hon åkte den minst 10ggr! Stackars hennes moster som fick åka med henne 7 av de 10 gångerna! Hon var jätte modig från början sen så blev hon lite rädd i Lustiga Huset så hon ville bara sitta i sin vagn.





Eurovision - politik eller musik?



Det diskuteras jätte mycket om vad länderna som deltar i Eurovision egentligen ger poäng till. Är det politik eller är det deltagarnas birdag? Vissa länder ger 12 poäng till varandra oavsett låten, och det gör dom varje år, som exempel Grekland och Cypern.
Kanske borde man inte veta vilka länder deltagarna kommer ifrån förrän på slutet; det kanske skulle vara mer rättvist, men men... Hadise var ialla fall lite av en besvikelse för att vara ärlig. Hon sa sen på en intervju att det va fel på högtalarna och ljudet men hon fick ändå ganska bra poäng.
Men Norge var också heelt ok! Låten fastnar i huvudet.. I´m in lööööööv with a fairy taaaaail!



JAG

1. Vad skulle du säga om din pojkvän var otrogen mot dig?
Inte mycket, Skulle slänga in honom i väggen bara

2.
Vad säger du alltid till din bästa kompis?
Det va länge seeeeeeeen

3.
Vad är de första du säger när en kompis blir påkörd av en buss?
Lever du???

4.
Vilket sms blev du mest berörd av?
Ingen hitils får bara tråkiga av Summe

5.
Vad säger din mamma innan du går och lägger dig?
Sov gott min söta dotter

6.
Vad skulle du skrika om du vann en miljon kronor?
Im rich bitch

7.
Vilka ord skulle du säga till gud om du trodde på honom?
JAG TROR PÅ GUD!!!!!

8.
Vad vill du höra mest av allt?
jag är BÄST

9.
Vad skulle du säga om du fick MVG i allt?
Jag skulle skutta av glädje. Jag har adrig fått MVG

10.
Din romantiska replik?
Har absolut ingen alls!

11.
Vad skulle du säga om du blev bestulen?
Ojj daa...

Börek/Burek

Idag har det varit rätt tråkigt. Inte för att jag har gjort mycket. Under dagen satt jag bara framför datan och gjorde ingenting. Mina syskon har frågat mig under dagen flera ggr varför jag inte har skrivit nått inlägg. Ömmm vad ska jag skriva att jag bara sitter och glor på data skärmen. Ibland kan jag ha så tråkigt att min hjärna kan stanna till.

Efter att mamma kom hem från fredags bönen så ville hon göra Börek/Burek. Inte mig emot det är ju super gott. Speciellt när mamma erbjuder något sånt. Då kan man ju absolut inte tacka nej. Det är inte lätt att göra de heller. Så jag erbjöd att göra degen sen får hon göra resten. Men gud vad det smakar gott. Ni som inte har smakat måste göra de. Om ni känner någon som kan göra be dem ni måste smaka. Det är såååå gott speciellt med yogurt MUMMMS.

Efter den gota maten så ringde mina kära grannar och frågade om jag ville gå ut en runda med dem. Ja då blev jag ju super glad eftersom att jag hade så tråkigt plus att jag va lite mobbad hemma. Nu är jag hemma efter en lång lång promenad och är helt slut.

Så gör du Börek/Burek
                                                                                    




Sen njuter du va den goda maten.

H&M

Nu har jag tvättat klart och sitter hemma tillsammans med mina små syskon. Jag har kollat lite i H&m´s sida.
Matthew Williamson´s kläder hade kommit ut idag men när jag gick in för att kolla så va allt redan sold out. Så det fanns inte mycket att göra åt saken så jag fick kolla på andra kläder. Jag beställde lite sommar kläder till mig och min dotter. Jag packade ner alla Nisa´s sommar kläder så nu hittar jag dem inte så hon har fortfarande på sig sina manchester byxor.

Nu ska jag ta och fika lite. Känner att jag behöver en kopp te snart börjar min serie som jag måste kolla på. Det är sällan man får se hela serien utan att bli störd. Mamma så ju så många gäster varjedag. Ska fan ta och köpa en egen TV till mitt rum annars kommer man aldrig att få lugn och ro.

Till Nisa

Solat

Idag solade jag 25 min. Efter som jag har en sådan känslig hud så kan det bli lite jobbigt för mig. Jag hade bara solat 3 ggr och jag började redan fjälla. Men denna gång kom jag på att man inte borde bara ligga still tills dina minuter tar slut. Jag vände och vred mig till det kändes bra. Det bästa va att ha fötterna där ansiktet ska ligga eftersom det finns extra ljus på ansiktet. Och för att det är så svårt att bli brun om benen. Man bara  bränner överdelen och underdeln har då knappt fått färg. Så lägg benen där det finns extraljus så kanske det går snabbare att bli brun om benen. Det va så jag gjorde nu och kommer göra om det nästa gång.

Nu ska jag äta lite snabbt och gå till tvätten. Så idag ska de tvättas.


Köpt

Som jag sa igår så skulle jag visa er vad jag hade köpt från stan igår. Jag har köpt lite smycken och små saker men dem har jag inte tagit bild på. Kjolen är jag super nöjd med det är en stretch jeans kjol. Jag köpte den från Top Shop det va de bässta köpet jag hade gjort på ett bra tag själva kjolens tidigare pris va 599kr och jag fick den bara för 50kr. Och den vackra boleron från Ginatrickot. Jag blev kär i den så jag va bara tvyngen att köpa den. Den kostar 199kr
Den planerar jag på att ha på mig på min syssters barns omskärelsefest. Fast vad jag ska ha under är fortfarande osäkert.



Black And White

Detta är det jag har på mig idag. Kjolen köpte jag igår när jag va i stan. Den är från H&M för 149kr. Det fanns inte många kvar. Ni som inte har svarta kjolar passa på nu när det är rea på dem också. Annars kostar kjolarna minns 400kr.

Kjol H&M Tröja GinaTrickot Sjal H&M

Glass

Glass bilen minns vi alla. Melodin specielt. Det går aldrig att glömma när vi sprang till glassbilen när vi bara hörde den från flera 100 meter. Det va sällan vi brukade köpa men bara att kolla att det finns en bil fullt med glass va underbart. När jag va lite dåra!! Nu för tiden hör man dem så sällan känns det som. Idag när jag va i Skärholmen på väg till bussarna så såg jag nått nytt. En ny glass bil. Jag skulle vinka till glass föraren och köpa en glass men han va tyvär inte på plats. Jag har sett och hört så mycket om dem här glassarna och har aldrig haft möjligheten att smaka på dem. Nästa gång jag ser bilen så ska jag köpa alla smaker. Dem lär nog synas nu lite oftare eftersom solen sinker nu mera.



Clown

När jag gick ut för en lång pomenad så besökte vi först Skärholmen Centrum. Innan vi gick ut så ville Nisa bli en clown och måla näsan röd. Hon har velat göra det ett bra tag men jag har aldrig låtit henne. För att det skulle bara se roligt ut. Men som tur så såg hon en clown i Skärholmen Centrum. Jag blev nog mycket gladare än vad hon blev. Hon såg mer chockad ut. Jag sprang direkt till clownen och blev super glad och ville att Nisa skulle se dem från närahåll. Dem va så trevliga så dem vinkade och ville göra en ros till henne. Dem gjorde en snabb ros av ballong och erbjöd henne att måla sitt ansikte. Men Nisa såg så chockad ut så vi fick tacka nej. Vi hoppas på att dem kommer vara kavr där imorgon med. Då får vi testa igen.

Jag måste bara komentera denna fula barnvagn. Det är mammas tvätt vagn. Efter som att hon inte kan bära så tunga kläder så lasstar hon på vagnen och kör. Eftersom Nisa vägrar att gå så får vi låna mammas GULD vagn lite då och då.
Men den är så FUL fast jag föredrar den än att bära henne på rygg.



Ömmm

Snart ska jag ut med Nisa för att gå en mycket lång pomenad. Hur långt vi kommer att kunna komma vet jag inte än. Idag när jag vaknade blev det lite ansiktsbehandling. Nu är jag mjuk och len om huden som en bebis rumpa. Det känns inte som om jag vill ha nåt smink nu. Sen senare ska jag går för att sola. Det har jag inte gjort på några dagar. Får inte sluta nu när jag börjat så bra. Det svider i ögonen nu får jag sluta upp med datan och börja röra på mig.

Turkiet/Sverige

Jihuuuu vi kom vidare Vi är i FINAL!!!! Nu blev jag verkligen super glad kan sova GÖTT. Nu får vi hoppas att Finalen också går bra. Hejje Hejja Hejjjaaaaaaaaaaaa




Stan

Idag blev det stan. Jag har gått runt så mycket så jag har fått ont i fötterna. Denna dagen blev mycket lyckad jag hittade en massa kläder jag gillade. Självklart köpte jag inte allt jag gillade men jag fick med mig allt jag behövde. Det finns hur mycket affärer som helst men ändå så hamnar jag i H&M varje gång. Det jag har handlat idag ska jag lägga in lite senare efter som att min kameras batterier har dött. Men sak samma idag är jag mycket lycklig. Jag fick med mig hem 2 kjolar. Det är inte ofta man kan hitta kjolar som man gillar. Men denna gången va turen vid min sida. Japp nu är jag super nöjd. Men jag hittade några andra fina saker också. Själv klart är det också från H&M. Kjolen va underbar och även skorna.



Hadise - Turkey Eurovision song contest!

Ok idag gäller det! Första del finalen och Hadise - Turkiets representant uppträder med sin fina kostym i turkiets röda färger =) Enkel och uppseendeväckande! Det har varit mycket snack om vad hon ska ha på sig och det här fick vi se på hennes "rehearsel". Själv tycker jag det passar perfekt både på henne och för låten hon sjunger.
Det här är vad www.aftonbladet.se skrivit om Hadise och hennes uppvisning idag mot bl a Malena (Sverige)

9. Turkiet
♥♥♥
"Düm tek tek"

Hadise

Det här är inte så dümt. Turkiets bidrag är en klassisk helgardering. Etno'n'b med mycket ung hud, höftrullningar och en refräng "düm tek tek" som biter sig fast som fästingar i ljumsken. Sånt brukar fungera.

Telefon: 099-430 09

Sms:a startnummer 09 till 72211


Så nu är det bara att röstaaaaaa!!!!


Klockor

Idag va det planerat att åka till stan med tyvär så blev det inget så det blev inställt till imorgon. Istället blev det en runda i Skärholmen Centrum. Jag ville inte köpa nåt eftersom jag ska till stan imorgon hoppas jag. Då är det lika bra att köpa allt på engång. Min kära dotter följde med oss och hon hade visserligen plockat en massa tidningar från affärerna. Vi gick aldrig in till Ur & Penn men hon hade tagit deras tidning fråga mig inte hur. Hon springer runt som en galning. Jag brukar så sällan att gå in dit. Fast jag vet att dem har fina klockor där. Jag älskar klockor men har så svårt att ha på mig dem. Det känns som om jag inte kan andas när jag har nåt på mig. Jag har precis börjat med örhängen. Men snart är det klockans tur. Jag kollar nu igenom tidningen det finns en massa fina smycken som är på Rea. Kanske borde passa på och besöka Ur & Penn imorgon. Kanske hittar nåt fin till Omskärelsefesten som är snart. Då är det fest VETTJAAAA



Gröna Lund Here we COME!!

Nu är det bestämt.. Vi ska till Gröna lund  tillsammans med ett gäng! Det ska bli superkul! Det har kommit en ny attraktion, Tele2 Insane! Den måååste man ju bara åka, får se om jag hittar någon som vågar åka den med mig bara! Alla är ju så himla fega! HAHA kanske kan ta o släpa med mig min "snygga svåger" och se om han vågar!

Min dotter sitter brevid mig nu och kollar på klippet och försöker övertala mig att inte åka den.

- Du får inte åka den mamma, jag kommer bli rädd! säger hon

Men fritt fall är ett absolut MÅSTE! Den ska jag försöka släpa med mig så många det bara går! Nu blev jag alldeles uppspelt! Det var så länge sen jag var i Gröna lund det är nog därför!





Barndom!

Nu har jag suttit med mina syskon och pratat lite om vår barndom! Det har alltid varit en massa drama i vår familj och det fortsätter än..! Det är kanske det som har gjort allt så speciellt! Vi har gått igenom så mycket tillsammans och det har gjort så att banden emellan oss har vuxit starkare! Jag skulle inte byta ut en ens sekund av min barndom mot något i hela världen! Inte ens det dåliga och jobbiga för allt det där har gjort oss till dom vi är idag!

Vi har haft myckeeet roligt också! Hur kan man inte ha de när man är en så stor familj som vi är.. 8 syskon! Kanske inte ska räkna minstingen Emine (www.emoss.blogg.se) eftersom hon kom typ 10 år försent hehe. Vi är iallafall 4 tjejer efter varandra, så det har varit mycket bråk och tjaffs om kläder och smink kan jag säga! Jag och min lillesyster delade rum och mina 2 storesyskon delade rum. Dom hade en massa fina kläder och smink som vi aldrig fick låna men vi hittade en väg att "låna" dom ändå haha! 

Jag borde ta och skriva en bok om vårt liv det skulle bli succe kan jag säga!

Stan

Idag va det planerat att jag och Summe skulle till stan. Men just nu ser det inte så ljust ut. Först är det vädret som stör mig och för de andra är det min dotter. Dem senaste tiderna så vill min dotter inte längre gå hon vill alltid att jag ska bära henne på min rygg. När vår bil brann upp bran barnvagnen med. Där efter så tyckte jag att det vore onödigt att köpa en barnvagn till henne eftersom att hon har blivit så stor. Men det känns som om jag kommer bli tvungen att köpa en. Efter som jag inte har någon vagn nu så vill jag inte åka till stan och bära runt henne i min famn.  Men jag ska nog ta och köpa en. Nu måste jag ta ett snack med Summe om det blir stan eller inte.


H&M

Jag har inte fått H&M´s nya katalog men däremot hade min store syster fått den. Jag måste bara säga. Jag är ett FANN av H&M nästan allt jag har på mig är från. Nu när jag kollade igeon deras nya katalog så ville jag bara beställa allt jag såg. Men denna gång ska jag vänta lite innan jag beställer. Hår får ni se lite på H&M´s Autumn 2009 katalog


Promenad

Nu har jag lagat min mat och ätit mig mätt och belåten. Nu ska jag ta en promenad tillsammans med mina kompisar. Inte för att jag orkar men men. Det är inte ofta man träffar sina kompisar så jag får passa på nu när vädret är så fint. Där efter ska jag komma hem ducha ta min bok och läsa i lugn o ro tills jag sommnar. Jag har precis börjat med min nya bok. Hoppas att den är bra. För mig som nästan aldrig läser böcker så tycker jag att denna va lite svårläst. Men jag älskar svårt!!!!!



Bad

Jag har precis vaknat och är redo för att blogga nu. Vi vaknade tidigt imorse för att gå och bada med ett gäng kvinnor i Vårby badet. Vi va där klockan 09:00 på morgonen. Denna gång va det mycket roligare en vad jag hade förra gången jag gick för att bada. Det bästa va att dem hade 2 bassänger en för barn och en för vuxna. Första 40min så fick vi göra vatten gympa medans alla barn fick vara i barn bassängen. Under den tiden dem va där så hade Nisa lärt sig att simma. Och det va ju underbart att se. Hon va så stolt över sig själv. Självklart fick hon hjälp med att lära sig först och det får man tacka hennes moster Emine (www.emoss.blogg.se) När hon hade lärst sig att simma så va allt så mycket lättare. Jag kunde simma i lung och ro. Vi alla syskon hoppade och lekte. Det va verkligen roligt. Så roligt har jag inte haft på ett tag. Men när vi va klara för att gå hem så kurrade magen riktigt ordenkligt. Vi kom hem åt mat och la oss på en gång för att sova. Och nu har vi alla vaknat.

Här simmar hon runt!



Barnvakt

Just nu sitter jag hos min store syster och passar hennes två söner. Efter som att det är fredag så passade dem på att gå på bio tillsammans. Barnen älskar att spela Nintendo WII så passar det mig perfekt att spela åt dem och vinna lite gubbar. Jag får ju inga pengar för att jag sitter barnvakt men jag fick himla stor godis påse. Det va den största godispåsen jag någonsin har fått. Jag kunde inte ens tänka mig att man går och köper så mycket godis. Däremot när vi snackar om godis. Det finns en godis affär i Kungens Kurva. Där dem har gjort svarta prickar som är HELAL = (Utan gelatin) godis. Det är ju bra för oss som inte äter gris. Annars får vi läsa igenom alla godisar om det finns svin eller inte. Plus att dem har runt 500 sortes olika godisar. När man väl har gått in dit så är det lite svårt att gå ut med en liten godis påse.


Hamam Turkisk bad

För oss Turkar är hamam en traditionel bad som sträcker sig tusentals år tillbaka. Det viktigaste med hamam är att man blir väl genomskrubbad. Självklart skrubbar du inte dig själv. Det finns alltid en hamammästere som skrubbar dig fin tills du känner dig som ny. När man först kommer inte kan det kännas jobbigt. Efter som att det kan vara runt 40 grader.
När man är i ett hamam går man inte omkring naken, utan man har ett speciellt skynke på sig som skyler åtminstone delar av kroppen. Hela upplevelsen tar mellan två och fyra timmar. Man ska njuta i lugn och ro.
Och för den som vill ha den perfekta solbrännan kan sägas att här i en hamam förbereder man kroppen för att bli riktigt brun.

Jag har varit på många hamam i Turkiet. Efter som att det va ett bra tag sen så försökte jag att göra en hemma hamam till mig själv. Det blev inte exat som en riktig fast det blev bättre en inget alls. Jag fyllde badkaret med bara varmt kockhet vatten. Jag satt i de varma vattnet en stund tills jag kände att jag nästan inte kunde andas. Sen senare bad jag mamma skrubba min rygg. Det va så skönt. Jag kännde mig verkligen som ny. Detta ska jag göra oftare.



Baka

Nu har jag och mamma städat klart huset. Efter som att vi snart ska gå tillsammans och hälsa på framor och farfar så tänkte vi att vi kan laga maten och gå så att vi slipper laga efter att vi har kommit hem. När vi hade börjat med maten så ringde telefonon. Mammas kompisar.
Dem ville komma för att fika. Mamma bad mig baka något snabbt som dem kan äta till keffet. Jag Kollade igenom kylskåpet. Vi hade allt förutom ägg. Jag kollade snabt igenom min räddar bok
Sju Sorters kakor. Där kan man hitta nästan allt. Som tur hittade jag en Sockerkaka utan ägg jag får se hur den blir. Vi får hoppas på de bästa jag är så dålig när det gäller bakelser. Annrs får jag springa ner och köpa nåt.


Globen

Idag hade jag tid hos doktorn för EKG undersökning Globen. Jag har tidigare vartit hos läkaren för att jag har haft det lite jobbigt med mitt hjärta. För att vara på säkra sidan skickade dem mig till Globen heart för att undersöka mig ordenkligt. Dem lät mig sitta på en cykel som jag skulle få cykla så mycket jag orkade. Men USHHH villken dålig kondition jag hade. Jag kunde inte springa mer än 4 min. Jag va helt slut. Men jag tror inte det va nåt farligt med mitt hjärta. Doktorn sa att han skulle undersöka ordenkligt sen senare skulle han höra av sig. Vi får hoppas på det bästa.
Läkaren sa att jag va mycket ung och skulle kunna klara av bättre men tyvär. Tyckte att det va så pinsamt så jag gick raka vägen till gymmet och gymmade i 30 min. Sen där efter gick jag upp till min lilla syster Sumpan och åt en massa god saker för att må bättre. Och nu sitter jag hemma med Te och Bullar. Jaa kondition och jag är inga bra kompisar. Jag är bäst när jag är som latast.

Det är första gången jag ser globen så här nära.


Outfit/Smink

Idag har jag haft lite mycket att göra. Jag har inte hunnit sitta framför datan förens nu. Nu när jag såg datan tom så passade jag på att sitta lite snabbt. Jag kollar på min serie som jag nästan aldrig brukar att missa. Nu när det blev reklam så passar jag på och lägga in lite bilder. Måste skynda mig innan den börjar får inte missa nåt.

Det här är kjolen jag hittade igår från källare. blev super glad av att den passa mig. Så nu har jag en svart jeans kjol. *super glad*

Kjol. Vero Moda Tröja: MQ Väst: H&M


Kjolar

Jag va nyligen i källare med mamma och pappa. Vi kollade igenom väskorna mamma hade lagt i källaren. Jag hittade lite av våra gammla jeans kjolar. Jag ska testa och se om dem passar mig. Om dem gör de så blir jag nog den lyckligaste i hela världen. För jag hade inga svarta jeans kjolar. Som jag sa tidigare det är absolut inte lätt att hitta jenas kjolar överhuvudtaget nu för tiden. 


Smink

Mina syskon gnäller om att lägga ut en massa bilder. Jaa det är ju inte så lätt att lägga ut bilder varjedag när man inte får datan när man vill. Detta är dagens smink.
Alla frågar mig hur jag har fått en brun fläck i ögat. Jag vet inte mamma säger att jag föddes med den. Så jag är en mycket speciell person måste jag säga!!!!


Fisk

En ful fet fisk i frysen. Man kan undra sig vad den gör där. Men den ska bort. Nisa blev så rädd att hon inte vågar gå in till köket nu. Vi håller på att städa köket så passade på att tömma frysen. Där lågden helt fryst. Man blir inte sugen att äta den fula fisken i allfall.....


Sparkcykel

Nu äntligen har jag köpt Nisas sparkcykel som hon har velat ha ett bra tag nu. Hon är lite feg så hon kör bara på mattan så att det inte går för snabbt. Jag har varit för lat idag för att ta ut henne. Vi får vänta till vädret blir bättre.
När jag kollar på bilderna jag har tagit ser jag verkligen hur stor hon har blivit. Tiden går så snabbt.
Nu ska jag baka pannkakor. Känner att det börjar att kurra i magen.


Solarium

Idag gick jag och Sumpan till Sätras solarium. Det är nog dags att få lite färg på huden. Jag känner mig så blek så det passade perfekt att gå och sola idag. Idag solade jag 20 min bara för att vänja mig till värmen så att jag inte bränner mig som jag gjorde första gången jag solade.
Då va min kusin beronde av att sola. Så hon tvingade mig att följa med. Hon sa
- Keppan (hon kallar mig så) du måste bara bli brun.
Då tänkte jag inte mycket och höll med henne. Så hon valde 30 min och den varmaste solariumet. Jag va super glad över att jag ska bli brun och fin.
Efter att 30 min hade gått kände jag hur huden började att dra sig. Jag va lite röd men det va inte så farligt tills jag kom hem. Jag kännde hur det började att bränna i ansiktet. Jag hade inte kollat på spegeln men när jag väl såg mig så va det ingen vacker syn. Jag hade bränt mig. Jag såg ut som en grillad KORV.
Hela mitt ansikte hade svullnat jag gick runt så i flera dagar. Att jag va så dum och inte satt hemma till det gick över. Jaa då va man ju lite UNG och DUM!
För att inte göra samma misstag som då så tar jag de lungt denna gång.



Svininfluensan

Det har funnits "Galna ko-sjukan", "Fågelinfluensan" och nu är det dags för "svininfluensan". Men den här gången är det nog värre än tidigare i och med att svininfluensan smittar via människor. I Mexico går alla runt med munskydd, och munskydden hade sålt slut i nattapoteket i stan! Snart ska man nästan inte kunna "gå ut och ta lite frisk luft" för luften kommer inte heller vara frisk! Vad ska man göra då? Hur ska man skydda sina barn från alla sjukdomar? Och vilken värld lämnar vi efter oss till våra barn?
Det är väldigt skrämmande med alla nya sjukdomar som upptäcks! Och det kommer närmare och närmare en hela tiden. Det finns smittade av svininfluensan i Danmark så det är väl bara en tidsfråga innan det upptäcks i Sverige också! 

 

Symtom

Symptomen för svininfluensa är väldigt lika de man får av den "vanliga" influensan, en feber som plötsligt kommer och problem med luftvägarna.
Ett annat vanligt symptom är diarré.


Skydda sig
Svininfluensan smittar genom droppar ifrån nysningar, hosta och saliv, och viruset kan också fastna på olika ytor.

  • Stanna hemma från arbetet eller skolan om du är sjuk och gör inte andra ärenden.
  • Nys och hosta i armvecket.
  • Undvik kontakt med sjuka människor.
  • Tvätta händerna ofta med tvål, speciellt om du nyser ofta.
  • Ta helst inte i ögon, mun eller näsa så slipper du få smittan om du av någon anledning fått influensaviruset på dina händer.
  • Använd handsprit.
  • Håll avstånd från andra människor om du själv är smittad.


Danmark

Under dagen meddelade danska myndigheter att en person har bekräftats vara smittad av svininfluensan.

Sverige
Än så länge finns det inga indikationer på att svininfluensan har spridits till Sverige, några prover har tagits men inget fall har bekräftats.


Sportigt

Ibland kan det vara skönt att bara ha bekväma kläder på sig. Själv gillar jag att ha på mig bekväma kläder om jag inte ska göra nåt specielt. Efter som jag alltid föredrar jeans. Så valde jag en Jeans kjol till ett bar sköna skor.



Sommar

All detta är från H&M

Kjol 198 kr
Tanktop 98 kr
Jeans Jacka 298 kr



Ps3

Ohh hatar att skriva rubrik har så svårt att komma på vad jag ska skriva, sak samma. Nu är jag hemma igen. Jag har ont överallt som om inte det räckte så fick jag bära Nisa på min rygg hela vägen hem.
Middagen va helt OK. Hon hade lagat en massa god mat som vi åt sen efter drack vi lite te och fikade. Efter allt gott så spelade vi lite PS3 för att vara ny börjare va jag super bra. Jag fick dem att tappa hakan. Vi spelade lite fight spel. Efter att jag vann så många gånger så började det bli så tråkigt så vi kom hem istället. Men mina bröder har lovat mig att träna tills nästa gång vi ses. Annars blir det bara mer stryk.

Fight


Sminka dig RÄTT

Nu mina kära systrar. Jag vet att nästan 90% av alla kvinnor sminkar sig. Men tråkigt nog så är det kanske bara 20% av dem som sminkar sig rätt. Först måste alla veta att all smink kan inte passa alla. Jag själv älskar SVART det har jag sagt 100ggr men tyvärr så passar jag inte i svart ögonskugga. Jag passa mer i ljusa färger. Därför är det bra att alla hittar sitt sätt att sminka sig. Det som är fint på
sig själv. Nu när det är varmt och soligt ute så rekommenderar jag mindre smink mer sol på huden. 
Här kan ni se hur man kan sminka sig fint och snabbt.
 


Aj Ajj Ajjjjjj

Jag har fått träningsvärk i hela kroppen från igår. Jag tror nog att jag hoppade runt för mycket. Ohh jag har så ont. Jag gick till apoteket en snabbis för att köpa pencillin till Nisa. Det jobbigaste delen är att få henne att dricka sin medicin. Ärlig talat så förstår jag henne att hon inte vill. Den luktar och smakar så illa. Men hon måste för att det ska gå över.
Första gången jag försökte ge henne  hennes medicin så råkade jag spilla ut hälften på henne så det vart inte så lyckat. Nu andra gången så råkade jag spilla ut på hennes tröja. Om några timmar ska hon få medicin igen då får vi se hur det går då.

Nu behöver jag ta 2 alvedon och lägga mig en stund. För senare mot kvällen ska jag på middag. Min bror och hans fru har bjudit oss på middag jag är säker på att det kommer bli en massa gott att äta.


Bröd

Minns ni när jag sa att vi hade bakat en massa bröd. Jag hittade bilderna. Detta va en liten del av de vi bakade. Men tro mig detta är de godaste brödet som finns. den är lite svår att baka tycker jag. Men att äta MUUMMMMSSS

u til

Grillat och klart

Nu har vi grillat klart. Från början va allt super bra vi grillade vi åt en massa gott. Efter att vi åt oss mätta så lekte vi lite killerboll för att smälta lite. Vi hoppade och skuttade runt en massa. När vi väl hade blivit trötta för att sitta o vila så ville en av kompisarna cykla. Så hon tog cykeln och började cykla en bit det fick oss alla att sakna vår barndom för 1 sekund tills hon ramlade huvudet före från cykeln. Det va ingen rolig syn måste jag säga. Hon skrapade huvodet och började blöda en massa. Ushh det va ingen vacker syn. Men annars va grillen helt okej det va årets första grill för min del men det kommer inte att bli den sista.

Efter grillen blev det en liten Akut besök för flickan. Hon har fått öroninflammation. Så nu har hon fått pencelin som hon ska få dricka i 5 dagar. Sen hoppas vi på att det går över. Nu känner jag för att ta en kopp te och kolla lite på tv innan jag går in i duschen.


Sumpans Spett och mina KÖFTE

Dagens Outfit

Så nu ska jag springa ut min tel ringer helatiden. JAG KOMMMMMEEEERRRR!!!

Det är inte tröjan som är smutsig det är min lille bros smutsiga spegel som är smutsig!!!!


Grill

Nu ska jag ut och grilla tillsammans med mina grannar. Vi är 5-6 personer så vi har delat upp vem som ska hämta vad. Jag fick ta Köfte (kötbullar) Nu har jag gjort dem och ska snart gå ut. Jag är fortfarande lite trött från igår men idag planerar jag att bara sitta en liten stund äta mig mätt sen komma hem igen har inte sån stor lust med nåt specielt idag. Och Nisa är lite mer gnällig idag än vad hon brukar annars att vara. Men jag får se. Nu ska jag ut innan jag blit för sen..


Hemma

Det va en mycket stressig dag måste jag säga. Det kom så mycket folk. Mer en vad vi hade förväntata oss. En lyckad dag måste jag säga. Vädret va perfekt allt va perfekt. Det som är så roligt med sånna dagar är att man träffar en massa människor man inte har sett på ett bra tag. Det va en mycket trevlig dag.

Kan ni se mig?


Dagens Outfit

Nu är jag klar för att gå ut. Jag är inte helt nöjd med mig själv. Jag hadeplanerat att ha på mig något annt men tyvär så passade inte kjolen mig efter som jag har gått ner 3 kg så såg det så roligt ut. Så jag fick välja något snabbt efter som att jag har bråttom.


Kermes/Bazar

Idag är det Kermes/Bazar i Skärholmen centrum vi kommer att sälja en massa olika bakelser. Så jag kommer att vara där under heladagen och hjälpa till. Så det kommer inte bli så mycket mer idag men jag kommer att ta en massa bilder som jag kommer visa till er senare.

Jag hade köpt en skjorta till min dotter igår. Hon älskade den så mycket så den fick sova med oss under natten. Idag när jag gick ut från duschen så ser jag henne sitta och försöka klä på sig sina kläder som hon själv har valt. Inget av de passar men det va så gulligt så idag får hon vara precis som hon själv vill.



RSS 2.0